Dzień Kobiet w Ziołowej Dolinie

Sobota, 7 marca 2020 r. 19:00 

 


 

Dzień Kobiet w Ziołowej Dolinie
Mamy zaszczyt zaprosić wszystkie Panie na zabawę z okazji Dnia Kobiet
Podczas wieczoru będzie można:
Wypić drinka w atrakcyjnej cenie (bezpłatny „welcome drink”)
Skosztować naszej kuchni
Podziwiać pokaz taneczny z elementami paso doble w wykonaniu aktualnej Mistrzyni Świata Caribbean Latin Solo – Aleksandry Pulińskiej
Uczestniczyć w warsztatach tanecznych o latynoskich rytmach prowadzonych przez trenera Szkoły Tańca i Wdzięku B&W Przemienieccy
Potańczyć do białego rana przy muzyce z DJ-em
Zabrać wspomnienia ze wspólnej zabawy uwiecznione na zdjęciach z fotobudki
Główną atrakcją wieczoru będzie występ włoskiego wokalisty i kompozytora – Marco Bocchino 

W menu: zimne przekąski, dania gorące, napoje oraz bufet deserowy. Dojechać do nas można zarówno własnym autem jak i taksówką (taryfa miejska). Osobom, które chciałyby skorzystać z noclegu oferujemy pokoje ze śniadaniem w okazyjnej cenie 70 zł /os.

Koszt to tylko 135 zł /os.
Rezerwacje :89 523 90 63

 Zapraszamy ‼️

III Weselny Dzień Otwarty

Serdecznie zapraszamy na III Otwarty Dzień Weselny do Ziołowej Doliny.

Już po raz trzeci mamy zaszczyt zaprosić Państwa do odwiedzin nas w dniu 8.12.2019r. Podczas tego wydarzenia będą mieli Państwo możliwość zapoznania się z naszą ofertą weselną, a także spróbowania wielu potraw z naszego menu, które Szef Kuchni specjalnie dla Państwa przygotuje i zaprezentuje.

 

Serdecznie zapraszamy !

Sylwester 2019/20

Serdecznie zapraszamy do rezerwacji miejsc na Bal Sylwestrowy.

W zeszłoroczną noc sylwestrową zabraliśmy Państwa w kulinarną podróż do słonecznej Italii. Przygotowaliśmy wtedy specjalne menu noworoczne, z doskonałymi daniami włoskiej kuchni, które cieszyły się ogromnym uznaniem uczestników balu sylwestrowego.

W tegoroczny wieczór sylwestrowy chcielibyśmy wybrać się z Państwem do gorącej Hiszpanii. Specjalnie na tę okazję Szef Kuchni przygotował menu, zawierające gorące oraz zimne dania kuchni hiszpańskiej. Oczywiście nie zabraknie również klasycznych specjałów Ziołowej Doliny. Nasza restauracja położona jest w przepięknym kameralnym  miejscu, pośród urokliwych warmińskich lasów, z dala od miejskiego zgiełku, jednak tylko 9 km od centrum Olsztyna. Dojechać do nas można zarówno własnym autem jak i taksówką. Bal sylwestrowy rozpoczynamy o godzinie 20:00. W programie przewidziane są konkursy z nagrodami, pokaz fajerwerków oraz tańce do samego rana. Największe przeboje, a także najlepsze hity ostatnich lat, zagra na żywo zespół HIT – Artur Jaworski. Gwarantujemy niezapomniany Bal Sylwestrowy, doskonałą zabawę i wyśmienite doznania kulinarne. W menu będą zimne przystawki, dania gorące, deser, napoje oraz ciasta i owoce. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez uczestników zabawy. W naszym pensjonacie mogą Państwo zarezerwować noclegi ze śniadaniem. Bal przewidziany jest dla 100 osób.

Andrzejki 2019

Zapraszamy na coroczny Bal Andrzejkowy w Ziołowej Dolinie.

Tradycyjnie już muzykę zagra Artur Jaworski – Zespół „HIT”, w menu zimne i gorące dania oraz ciasta i napoje.

 

Przejdź do strony z ofertą

Familijny Bufet Niedzielny

Serdecznie zapraszamy Gości na Familijne Bufety niedzielne.

 


Familijne Bufety Niedzielne w Ziołowej Dolinie podbijają serca naszych wspaniałych Gości!

Ciekawe, smakowite dania bez ograniczeń, rodzinny lecz również niedzielny i uroczysty nastrój przypadły wszystkim do gustu ku naszej ogromnej uciesze.
Najbliższa niedziela, w godzinach od 13:00 do 16:00 oznaczać będzie niepowtarzalną okazję na spędzenie radosnych i co ważne bardzo smacznych chwil w gronie najbliższych.

 

The gallery was not found!

 

Gorąco zapraszamy na długo wyczekiwany (również przez nas) Familijny Bufet Niedzielny w Ziołowej Dolinie
Zapraszamy od 13:00 do 16:00
3 listopada czekać będą na Was przepyszne dania‼️
Już teraz zarezerwujcie swój stolik:
+48 89 5239063
W cenie bufetów przejazdy zaprzęgiem konnym.

 


 

Menu na niedzielę 3 listopada 2019:

 

Dania na ciepło:

Aromatyczna shoarma wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym
Pieczone udka kurczaka w miodzie i ziołach
Kremowa zapiekanka ziemniaczana z szynką i warzywami korzennymi
Pieczony dorsz na warzywach korzennych
Pierogi z mięsem
Pierogi ruskie

Dania dla dzieci:

Pancakes z Nutellą i słonym karmelem
Spaghetti Bolognese

Zupy:

Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z grzankami

Z myślą o weganach:

Gołąbki z ziemniakiem i kaszą gryczaną w sosie grzybowym

Dodatki:

Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Surówka z marchwi i jabłek champion
Surówka z białej marynowanej kapusty i papryki

Bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 

Cena: 49 zł/os, dzieci do 12 lat 25 zł, dzieci do 3 lat – bezpłatnie.
Bardzo prosimy o wcześniejszą rezerwację stolików.

Zastanawiacie się na czym polegają nasze bufety? Odpowiedź jest bardzo prosta.
Płacicie tylko raz (po wejściu do restauracji) i możecie częstować się do woli wszystkimi daniami z menu danego dnia

 


20.10.2019

Dania na ciepło:

Pulpeciki drobiowo-serowe z makaronem i sosem z dojrzewających pomidorów
Tajskie kotleciki rybne z młodą kolendrą na salsie z grillowanych warzyw w sosie sweet chilli
Pieczone żeberka wieprzowe glazurowane sosem barbecue
Spaghetti a’la carbonara
Krokiety z mięsem aromatyzowane grzybami leśnymi

Dania dla dzieci:

Pierogi z wiejskim twarogiem w sosie waniliowo-malinowym
Polędwiczki z kurczaka w złocistej panierce

Zupy:

Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Dyniowy krem z grzankami ziołowymi

Z myślą o weganach:

Zielone falafele z sosem tahini

Dodatki:

Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Surówka z marchwi i jabłek champion
Surówka z białej marynowanej kapusty i papryki

Bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot


 

14.04.2019r

 

Zupy

Rosół z wiejskiego kurczaka z makaronem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z grzankami

Dania Główne

Mussaka zapiekana z bakłażanów i mięsa wieprzowego
Jambalaya z dojrzałymi pomidorami , indykiem i chorizo
Szwedzkie klopsiki w żurawinowym sosie
Carbonara z wiejskim boczkiem
Pierogi  z sandaczem z sosem maślano-cytrynowym
Pyzy z mięsem i okrasą
Pancakes z nutellą i słonym karmelem

Dla Wegan 

Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu

Dodatki

Frytki z solą morską
Ziemniaki Puree

Prawdziwie bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 


7.04.2019

Zupy:

Kremowa zupa rybna z pieczonymi pulpecikami
Domowy rosół z kurczaka wiejskiego z makaronem

Dania na ciepło:

Aromatyczna shoarma wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym
Roulé z kurczaka w sosie z mleka kokosowego i curry na salsie z grillowanego ananasa i papryczek chilli
Bogracz węgierski z wołowiną
Roladka rybna z algami morskimi i warzywami w sosie śmietanowo – cytrynowym
Penne w sosie śmietanowo – serowym i młodą bazylią
Pierogi z mięsem

Z myślą o weganach:

Pulpeciki z soczewicy i kaszy jaglanej, w sosie pomidorowym z cukinią.

Dla dzieci:

Pancakes nadziewane nutellą

Dodatki:

Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, i szpinakiem

 


31.03.2019

Dania na ciepło:
Spaghetti carbonara z wiejskim boczkiem wędzonym
Pieczone żeberka glazurowane sosem barbecue
Saltimbocca z indyka na pieczonych pomidorach
Gołąbki bez zawijania, z młodą kapustą w klasycznym sosie pomidorowym
Pierogi ruskie
Pieczone skrzydełka pikantnej marynacie

Dania dla dzieci:
Zapiekane naleśniki z nutellą i słonym karmelem

Zupy: 
Rosół z wiejskiego kurczaka z makaronem
Włoska zupa minestrone (wegańska)

Z myślą o weganach:
Risotto z pęczaku i pieczonych warzyw korzennych
Chrupiący falafel z kalafiora

Dodatki:
Gnocchi verdi – Szpinakowe kopytka z oliwą i serem bursztyn
Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree

 


 

24.03.2019:

Dania na ciepło:
Pieczone roladki drobiowe z fasolką szparagową i boczkiem w sosie serowo-szczypiorkowym
Mini burgery wołowe z serem cheddar i bekonem podane z chutney z dyni i majonezem z chrzanem
Aromatyczna kofta wieprzowa z warzywami
Lasagne z sosem bolońskim pod beszamelem
Knedle z wiejską kiszoną kapustą i grzybami

Dania dla dzieci:
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowym
Naleśniki z Nutellą

Zupy: 
Rosół z wiejskiego kurczaka z domowym makaronem
Kremowa zupa rybna z pulpecikami

Z myślą o weganach:
Pierogi z pieczarkami w sosie cebulowym

Dodatki:
Domowe frytki
Ziemniaczano-maślane puree
Ryż z curry
Mieszanka sałat z sosem vinegrette
Surówka z kiszonych ogórków z cebulą
Surówka z marchewki z jabłkiem champion

Prawdziwie bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 


17.03.2019

 

Dania na ciepło:
Meksykańskie burrito z mięsem i fasolą?
Czarny makaron z tuńczykiem i młodym szpinakiem
Kurczak curry z marynowaną dynią i żurawiną
Grillowana karkówka marynowana w świeżych ziołach z warzywami
Cepeliny litewskie ze skwarkami i cebulką
Pierogi ruskie z prażoną cebulką

Dania dla dzieci:
Naleśniki z jabłkami
Fileciki drobiowe w chrupiącej panierce
Domowe frytki

Zupy: 
Krem z pomidora z ziołowymi grzankami
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem

Z myślą o weganach:
Gołąbki z ziemniakiem i kaszą gryczaną w sosie grzybowym

Dodatki:
Ryż pilaw
Ziemniaczano-maślane puree
Mieszanka sałat z sosem vinegrette
Surówka z kiszonej kapusty z marchwią i jabłkiem
Surówka z marchwi i jabłek
Bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 


10.03.2019


Dania na ciepło:
Pulpeciki drobiowo-serowe z makaronem i sosem z dojrzewających pomidorów
Krucha tarta z kurkami i szpinakiem
Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym z aromatyczną świeżą pietruszką
Pieczony schab w ziołach z sosem Dijon
Pieczony dorsz na warzywach korzennych
Opiekane ziemniaczki z dipem ziołowo-maślanym
Kluski żelazne – ziemniaczane z wiejskim boczkiem i twarogiem
Pierogi z mięsem i okrasą


Dania dla dzieci:
Pierogi z wiejskim twarogiem w sosie waniliowo-malinowym
Spaghetti Bolognese 

Zupy:
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym i mlekiem kokosowym


Z myślą o weganach:
Falafel z kaszy jaglanej i zielonego groszku


Dodatki:
Sałaty na dressingu greckim z chipsami z topinambura oraz marchwi
Birmańska sałatka z pomidorów i chrupiącej sałaty
Surówka z marchwi i jabłek champion
Podkiszana kapusta czerwona z stylu orientalnym z orzechami pinii
Hummus z pomidorami
Hummus z oliwkami
Hummus z ciecierzycy
Bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą

Andrzejki 2018

W naszym pensjonacie, położonym wśród urokliwych lasów warmińskich, oddalonym od zgiełku miasta, będą mogli Państwo w wyjątkowy sposób spędzić wieczór andrzejkowy. Gwarantujemy Państwu fantastyczną zabawę. Całą imprezę tradycyjnie poprowadzi Artur Jaworski – Zespół „HIT”. W programie przewidziane są wyśmienite posiłkiz naszej kuchni, wróżby oraz konkursy z nagrodami i tańce do rana. Jako gość specjalny wystąpi wróżka Wioletta, która podczas imprezy będzie wróżyć Państwu z kart. W menu przewidziana jest przystawka, danie główne,  zimne przekąski, dania gorące podczas przyjęcia, gorące i zimne napoje oraz ciasta i owoce…

Przejdź do strony z ofertą

Bal Sylwestrowy 2018/19

W tegoroczny sylwestrowy wieczór zabierzemy Państwa w kulinarną podróż do słonecznej Italii. Przygotowaliśmy specjalne menu z doskonałymi daniami włoskiej kuchni. Oczywiście nie zabraknie również klasycznych specjałów Ziołowej Doliny. Nasz pensjonat położony jest w przepięknym kameralnym  miejscu, pośród urokliwych warmińskich lasów, z dala od miejskiego zgiełku, jednak tylko 9 km od centrum. Dojechać do nas można zarówno własnym autem jak i taksówką. Bal rozpoczynamy o godzinie 20:00. W programie przewidziane są konkursy z nagrodami, pokaz fajerwerków oraz tańce do samego rana. Największe włoskie przeboje, a także najlepsze hity ostatnich lat, zagra na żywo zespół Młode Wilki. Gwarantujemy niezapomniany Bal Sylwestrowy, doskonałą zabawę i wyśmienite doznania kulinarne. W menu będą zimne przystawki, dania gorące, deser, napoje oraz ciasta i owoce…

Przejdź do strony z ofertą

Weselny Dzień Otwarty

Weselny dzień otwarty - Wesela Ziołowa Dolina Olsztyn

UWAGA! UWAGA!

 

W sobotę 24 marca 2018 odbędzie się pierwszy WESELNY DZIEŃ OTWARTY w Ziołowej Dolinie k/Olsztyna!
Specjalnie dla Was, dla narzeczonych, dla par planujących wesele, organizujemy WESELNY DZIEŃ OTWARTY!

 

Co w programie:

  • Degustacja potraw weselnych w obecności Szefa Kuchni
  • Pokaz możliwości dekoracji weselnych z udziałem profesjonalnego Dekoratora Ślubnego!
  • Weselny Zespół Muzyczny – Młode Wilki
  • Fotograf & Kamerzysta Weselny!
 

 

Jeśli planujecie swoje wesele – absolutnie nie może Was zabraknąć! Przyjedźcie sami lub z najbliższymi i przekonajcie się jak bardzo atrakcyjna jest nasza oferta!

 

BEZ ZOBOWIĄZAŃ – TO NIC NIE KOSZTUJE!
Nie wymagamy potwierdzenia udziału! Wstęp wolny!

Zimowy kulig – idealna rozrywka dla dzieci i dorosłych

Z kopyta kulig rwie! Skrzypiący śnieg, piękne krajobrazy, mróz szczypiący w policzki i przede wszystkim dobra zabawa. Kulig to idealna rozrywka, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

Horses with sledges at the bank of frozen river in wintertime. Frosty weather
500 lat temu…

Duże sanie zaprzężone w konie, pochodnie  i wodzirej. Tak wyglądał kulig dawnej szlachty. Niejednokrotnie ta zimowa impreza trwała nawet kilka dni, podczas których szlachta bawiła się, pija i jadła. Czasem wynajmowano dodatkowe sanie dla orkiestry, która jechała razem ze szlachtą i przygrywała znane piosenki.

Frajda dla dzieci

Kulig jest niecodzienną atrakcją podczas wycieczki szkolnej czy ferii zimowych. Najmłodsi, jak i młodzież są zachwyceni zabawą na świeżym i korzystają z uroków zimy. Zaprzęg konny, sanie i śnieg pokrywający wszystko dookoła to ogromna atrakcja dla dzieci, zwłaszcza, że nie jest ona dostępna przez cały rok, a kulig z prawdziwego zdarzenia to inspirująca i ciekawa propozycja spędzenia zimowego czasu. Warto rozważyć taką formę rozrywki dla dzieci, zwłaszcza, że zbliżają się dużymi krokami ferie zimowe i przekonać się, że w dobie komputerów i smartfonów, ciekawa propozycja spędzenia wolnego czasu to klucz do sukcesu.

Czas dla rodziny

Rodzinne spotkanie kojarzy na się z posiedzeniem przy stole okraszonym niekończącymi się dyskusjami w ramach urodzin, imienin lub innych okoliczności. Jeśli znudził Ci się taki scenariusz znudził i szukasz czegoś co umocni wasze relacje, zdecydowanie warto rozważyć kulig, jako sposób spędzenia razem z rodziną czasu wolnego.

Wspólna zabawa na świeżym powietrzu, rozmowa w czasie jazdy saniami, a następnie ognisko to propozycja, która urozmaici wasze życie rodzinne. Zbliżycie się do siebie, przypomnicie sobie czasy, kiedy byliście dziećmi. Z kolei najmłodsi będą mieli okazję zobaczyć, jak wygląda kulig z prawdziwego zdarzenia. Nikt przecież nie powiedział, że życie rodzinne musi toczyć się przy suto zastawionym stole w towarzystwie sałatki jarzynowej

Kulig w firmie

Wyjazdy integracyjne, paintball czy kręgle. To wszystko już było.  Firmy prześcigają się w coraz to nowszych sposobach integracji dla swoich pracowników. Nadszedł czas na kulig! Aura zimowa niezwykle sprzyja tego typu rozrywce, a też nie każdy jest fanem sportu i gier. Kulig jest bezpieczną opcją, ponieważ nie wymaga dużego nakładu sprawności fizycznej, dlatego nikt nie powinien czuć się skrępowany.

Taka forma rozrywki sprzyja integracji i nawiązywaniu znajomości. Przejażdżka w miłym towarzystwie, rozmowy przy ognisku – to scenariusz, który naprawdę sprawia, że chciałoby się natychmiast wsiąść do sań i wybrać na kulig. Jeśli planowaliście imprezę firmową w niedalekim czasie i dalej nie macie na nią pomysłu, nie ma się nad czym zastanawiać!

Kulig na weselu

Wesela kojarzą Ci się jedynie z tańcami na parkiecie? Może warto pokazać, że są też inne sposoby na dobrą zabawę. Motyw i elementy wesela w głównej mierze zależą od pory roku, w  jakiej organizuje się przyjęcie. Zimą więc warto postawić na kulig. Goście będą zachwyceni, ponieważ rzadko spotyka się, aby motywem przewodnim wesela były sanie ciągnięte przez konie. To będzie dla nich atrakcja, którą będą wspominać przez długie lata.

To także gotowa sceneria do sesji ślubnej. Nie trzeba wymyślać miejsc, gdzie można się udać, ani planować w jakiej konwencji zrobić zdjęcia. Kulig daje gotowe rozwiązania i krajobrazy. Takie fotografie z pewnością będą oryginalne i chętnie przez Was wspominane.

Jeśli zdecydujecie się na tego typu rozwiązanie, konieczne jest powiadomienie o tym fakcie gości. W takim przypadku nie ma co robić z kuligu  niespodzianki, ponieważ zaproszeni muszą być przygotowani na warunki: mieć ciepłe nakrycie, porządne buty. Zimą łatwo jest zachorować, szczególnie kiedy przez kilka godzin przebywa się na świeżym powietrzu. Z tego też powodu, warto zaopatrzyć się w gorącą herbatę, kawę lub grzane wino. A na ognisku podać gorącą zupę, np. żurek lub grochówkę. Można też ugotować prawdziwy bigos, jak to robiła szlachta, od której przejęliśmy zwyczaj organizowania kuligów.

Kulig to sposób na dobrą zabawę, powrót do krainy dzieciństwa i szansa na niezwykłą przygodę. Ta rozrywka daje bardzo dużą dowolność, jeśli chodzi o dopasowanie jej do potrzeb danej grupy. Z kuligu mogą skorzystać zarówno dzieci, jak i dorośli, całe rodziny, znajomi, a także pracownicy firmy. Możliwości są nieograniczone!

W Ziołowej Dolinie zorganizujemy kulig dopasowany do Twoich potrzeb. Sprawdź naszą ofertę organizacji kuligów. Malownicze krajobrazy i okolica sprawiają , że taki  kulig będzie niesamowitą przygodą i niezapomnianym przeżyciem. To jak? Czekamy na śnieg i widzimy się w Ziołowej Dolinie ?