Przyjęcia, imprezy i uroczystości

W naszej restauracji przygotujemy dla Państwa  imprezy i przyjęcia okolicznościowe na każdą okazję.
Przyjęcia urodzinowe, imieninowe, z okazji chrzcin, komunii lub każdej innej…

Organizujemy przyjęcia dla Gości zarówno z Olsztyna jak i z dalszych stron. W pensjonacie zapewniamy noclegi dla przyjezdnych uczestników imprezy. Przygotowujemy wszystkie uroczystości – urodziny, imieniny, komunie, chrzciny, spotkania rodzinne, spotkania firmowe oraz wszelkiego rodzaju rocznice i jubileusze. Zarówno dla osób prywatnych jak i Gości biznesowych. Posiadamy dwie nowoczesne, klimatyzowane sale bankietowe salę główną mieszczącą do 110 osób oraz salę kominkową dla 50 osób. Możliwość niemal dowolnej aranżacji wnętrz, a także wielokrotnie doceniana kuchnia z tradycyjnymi potrawami Warmii i Mazur w nowoczesnej oprawie, sprawdzają się wyśmienicie na potrzeby różnorodnych uroczystości czy przyjęć lub imprez. Kameralna otulina lasu i rzeki nadają Ziołowej Dolinie dyskrecji, a uczestnikom i organizatorom każdej organizowanej u nas imprezy, spotkania, przyjęcia, dodają komfortu i pozwalają skupić się wyłącznie na świętowaniu uroczystości. Jednocześnie korzystając z naszego wieloletniego doświadczenia, służymy wszelkimi poradami w zakresie doboru usług oraz wspólnego przygotowania Państwa przyjęcia.

Planują Państwo wyprawić urodziny dla dziecka? Świetnie, zorganizujemy przyjęcie, animacje i całą oprawę.
Może uroczystość z okazji rocznicy ślubu albo przyjęcie z okazji imienin dla znajomych i rodziny? Doskonale, załatwimy wszystko kompleksowo.
A może spotkanie przy grillu i ognisku? -> Biesiada grillowa z ogniskiem

Organizacja imprez, uroczystości i dobrej zabawy to nasza specjalność.


Zorganizujemy każde przyjęcie, imprezę czy ognisko!

Wystarczy skontaktować się z nami i przedstawić swoje oczekiwania. My zajmiemy się resztą…

Oferty organizacji przyjęć w Ziołowej Dolinie

 

Przedstawiamy państwu gotowe, precyzyjnie dobrane oferty organizacji przyjęcia czy imprezy bądź spotkania, różniące się ze względu na przewidywany czas trwania. Nasze propozycje oraz menu są dopasowane i skomponowane w taki sposób, aby każdy z zaproszonych Państwa Gości czuł się usatysfakcjonowany. Uwzględniamy również wszelkiego rodzaju diety w zależności od potrzeb uczestników przyjęcia.
Jednocześnie zapraszamy do kontaktu, celem ustalenia indywidualnych wymagań oraz przedstawienia specjalnie przygotowanej, dostosowanej do oczekiwań oferty.

Przyjęcia okolicznościowe na sali bankietowej

Menu:

Zupa (serwowana – do wyboru) – 200ml :

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową i listkiem bazylii

Danie główne (serwowane –  do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy otulony warmińską szynką dojrzewającą w ciemnym sosie cebulowym, na puree ziemniaczanym aromatyzowanym gałką muszkatołową z salsą z flambirowanej marchwi i cukinii
  • Duszony stek z karkówki marynowany w świeżych ziołach w lekkim sosie śmietanowo-pieprzowym z babką ziemniaczaną i pieczonymi warzywami korzennymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

Deser (serwowany) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki

 

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami

 

80zł od osoby / 2h

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy otulony warmińską szynką dojrzewającą w ciemnym sosie cebulowym na puree ziemniaczanym aromatyzowanym gałką muszkatołową z salsą z flambirowanej marchwi i cukinii
  • Duszony stek z karkówki marynowany w świeżych ziołach w lekkim sosie śmietanowo-pieprzowym z babką ziemniaczaną i pieczonymi warzywami korzennymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

 

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami

 

Przekąski zimne na stołach :

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Danie gorące w formie bufetu:

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami

 

100 zł od osoby / 4h

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano-pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy otulony warmińską szynką dojrzewającą w ciemnym sosie cebulowym na puree ziemniaczanym aromatyzowanym gałką muszkatołową z salsą z flambirowanej marchwi i cukinii
  • Duszony stek z karkówki marynowany w świeżych ziołach w lekkim sosie śmietanowo-pieprzowym z babką ziemniaczaną i pieczonymi warzywami korzennymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Roladka z indyka nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami

 

Przekąski zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,
  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem oraz grzanką ziołową
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa:

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą

II danie:

  • Rolada drobiowa faszerowana szparagami w sosie musztardowym
  • Domowe pierogi z mięsem i okrasą
  • Opiekane ziemniaki
  • Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

 

120zł od osoby / 6h

Menu:

Przystawka:

  • Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano–pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy otulony warmińską szynką dojrzewającą w ciemnym sosie cebulowym na puree ziemniaczanym aromatyzowanym gałką muszkatołową z salsą z flambirowanej marchwi i cukinii
  • Duszony stek z karkówki marynowany w świeżych ziołach w lekkim sosie śmietanowo-pieprzowym z babką ziemniaczaną i pieczonymi warzywami korzennymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Roladka z indyka nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

 

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami
  •  

Dania zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,
  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem oraz grzanką ziołową
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi

II danie:

  • Tradycyjne bitki wieprzowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
  • Rolada drobiowa faszerowana szparagami w sosie musztardowym
  • Domowe pierogi z mięsem i okrasą
  • Opiekane ziemniaki
  • Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – 150g/os:

 

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

 

140zł od osoby / 8h

Menu:

Przystawka:

  • Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka

Zupa  (serwowana – do wyboru) – 200ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano–pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

Danie główne (serwowane – do wyboru) – 180g/100g/80g :

  • Grillowany filet drobiowy otulony warmińską szynką dojrzewającą w ciemnym sosie cebulowym na puree ziemniaczanym aromatyzowanym gałką muszkatołową z salsą z flambirowanej marchwi i cukinii
  • Duszony stek z karkówki marynowany w świeżych ziołach w lekkim sosie śmietanowo-pieprzowym z babką ziemniaczaną i pieczonymi warzywami korzennymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Roladka z indyka nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

 

Deser (serwowany – do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami

Dania zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,
  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem oraz grzanką ziołową
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Grillowane cukinie z musem serowo-ziołowym
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi

II danie:

  • Tradycyjne bitki wieprzowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
  • Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
  • Domowe pierogi z mięsem i okrasą
  • Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Opiekane ziemniaki
  • Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Napoje niegazowane i gazowane

Bufet słodki – bez limitu:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

 

155zł od osoby / 10h

Oferta organizacji przyjęć z okazji komunii w 2022 roku.

W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt.

kontakt@ziolowa-dolina.pl

+48 89 5239063

+48 696 469 639

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!