W naszej restauracji przygotujemy dla Państwa imprezy i przyjęcia okolicznościowe na każdą okazję.
Przyjęcia urodzinowe, imieninowe, z okazji chrzcin, komunii lub każdej innej…
Organizujemy przyjęcia dla Gości zarówno z Olsztyna jak i z dalszych stron. W pensjonacie zapewniamy noclegi dla przyjezdnych uczestników imprezy. Przygotowujemy wszystkie uroczystości – urodziny, imieniny, komunie, chrzciny, spotkania rodzinne, spotkania firmowe oraz wszelkiego rodzaju rocznice i jubileusze. Zarówno dla osób prywatnych jak i Gości biznesowych. Posiadamy dwie nowoczesne, klimatyzowane sale bankietowe wraz z miejscem do tańczenia – salę główną mieszczącą do 110 osób oraz salę kominkową dla 50 osób. Możliwość niemal dowolnej aranżacji wnętrz, a także wielokrotnie doceniana kuchnia z tradycyjnymi potrawami Warmii i Mazur w nowoczesnej oprawie, sprawdzają się wyśmienicie na potrzeby różnorodnych uroczystości czy przyjęć lub imprez. Kameralna otulina lasu i rzeki nadają Ziołowej Dolinie dyskrecji, a uczestnikom i organizatorom każdej organizowanej u nas imprezy, spotkania czy przyjęcia, dodają komfortu i pozwalają skupić się wyłącznie na świętowaniu uroczystości. Jednocześnie korzystając z naszego wieloletniego doświadczenia, służymy wszelkimi poradami w zakresie doboru usług oraz wspólnego przygotowania Państwa przyjęcia.
Planują Państwo wyprawić urodziny dla dziecka? Świetnie, zorganizujemy przyjęcie, animacje i całą oprawę.
Może uroczystość z okazji rocznicy ślubu albo przyjęcie z okazji imienin dla znajomych i rodziny? Doskonale, załatwimy wszystko kompleksowo.
A może spotkanie przy grillu i ognisku? -> Biesiada grillowa z ogniskiem
Organizacja imprez, uroczystości i dobrej zabawy to nasza specjalność.
Zorganizujemy każde przyjęcie, imprezę czy ognisko!
Wystarczy skontaktować się z nami i przedstawić swoje oczekiwania. My zajmiemy się resztą…
Oferty organizacji przyjęć w Ziołowej Dolinie
Przedstawiamy państwu gotowe, precyzyjnie dobrane oferty organizacji przyjęcia czy imprezy bądź spotkania, różniące się ze względu na przewidywany czas trwania. Nasze propozycje oraz menu są dopasowane i skomponowane w taki sposób, aby każdy z zaproszonych Państwa Gości czuł się usatysfakcjonowany. Uwzględniamy również wszelkiego rodzaju diety w zależności od potrzeb uczestników przyjęcia.
Jednocześnie zapraszamy do kontaktu, celem ustalenia indywidualnych wymagań oraz przedstawienia specjalnie przygotowanej, dostosowanej do oczekiwań oferty.
Przyjęcia okolicznościowe na sali bankietowej
Menu:
Przystawka:
- Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym
Zupa (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml :
- Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
- Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową i listkiem bazylii
Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :
- Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
- Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
- Pieczony filet miruny marynowany w ziołach z pieprzem cytrynowym na risotto z pęczaku i warzyw w delikatnym sosie śmietanowo – porowym
- Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią
Deser (serwowany) – 150ml:
- Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
- Waniliowe banoffee z sosem karmelowym
Napoje:
- Kawa i herbata
- Woda z cytryną
- Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
- Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)
Bufet słodki – 150g/os:
- Szarlotka
- Mini beza z mascarpone i owocami
Alkohole:
- Piwo butelka 0,5L – 10 zł
- Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
- Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
- Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
- Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
- Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej
120 zł od osoby / 1-2h
Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie
Menu:
Przystawka:
- Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym
Zupa (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:
- Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
- Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :
- Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
- Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
- Pieczony filet miruny marynowany w ziołach z pieprzem cytrynowym na risotto z pęczaku i warzyw w delikatnym sosie śmietanowo – porowym
- Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią
Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:
- Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
- Lody domowe z gorącymi wiśniami
- Waniliowe banoffee z sosem karmelowym
Przekąski zimne na stołach :
- Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
– schab pieczony w musztardzie francuskiej,
– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
- Bruschetta z salsą pomidorowo-bazyliową i mozarellą
- Tartaletki z sałatką jarzynową
- Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
- Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta
Danie gorące w formie bufetu:
- Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
Napoje:
- Kawa i herbata
- Woda z cytryną
- Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
- Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)
Bufet słodki – 150g/os:
- Szarlotka
- Mini beza z mascarpone i owocami
Alkohole:
- Piwo butelka 0,5L – 10 zł
- Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
- Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
- Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
- Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
- Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej
160 zł od osoby / 3-4h
Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie
Menu:
Przystawka:
- Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym
Zupa (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:
- Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
- Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
- Krem ziemniaczano-pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową
Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :
- Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
- Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
- Roladka drobiowa nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
- Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
- Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią
Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:
- Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
- Lody domowe z gorącymi wiśniami
- Waniliowe banoffee z sosem karmelowym
Przekąski zimne na stołach:
- Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
– schab pieczony w musztardzie francuskiej,
– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
- Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
- Tartaletki z sałatką jarzynową
- Bruschetta z salsą pomidorowo-bazyliową z mozarellą
- Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta
Dania gorące podane w bufecie:
Zupa:
- Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
II danie:
- Rolada drobiowa faszerowana szparagami w sosie musztardowym
- Domowe pierogi z mięsem i okrasą
- Opiekane ziemniaki
- Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami
Napoje:
- Kawa i herbata
- Woda z cytryną
- Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
- Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)
Bufet słodki – 150g/os:
- Szarlotka
- Mini beza z mascarpone i owocami
- 2 rodzaje ciast z kremem
Alkohole:
- Piwo butelka 0,5L – 10 zł
- Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
- Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
- Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
- Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
- Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej
180 zł od osoby / 5-6h
Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie
Menu:
Przystawka (jedna do wyboru):
- Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka
- Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym
Zupa (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:
- Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
- Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
- Krem ziemniaczano–pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową
Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :
- Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
- Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
- Roladka drobiowa nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
- Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
- Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią
Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:
- Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
- Lody domowe z gorącymi wiśniami
- Waniliowe banoffee z sosem karmelowym
Dania zimne na stołach:
- Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
– schab pieczony w musztardzie francuskiej,
– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
- Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
- Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
- Tartaletki z sałatką jarzynową
- Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
- Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta
Dania gorące podane w bufecie:
Zupa (jedna do wyboru):
- Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
- Bulion z pieczonego buraka z krokietami pieczarkowymi
II danie:
- Gulasz z szynki wieprzowej z grillowaną papryką i warzywami
- Rolada drobiowa faszerowana szparagami w sosie musztardowym
- Domowe pierogi z mięsem i okrasą
- Opiekane ziemniaki
- Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami
Napoje:
- Kawa i herbata
- Woda z cytryną
- Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
- Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)
Bufet słodki – 150g/os:
- Szarlotka
- Mini beza z mascarpone i owocami
- 2 rodzaje ciast z kremem
Alkohole:
- Piwo butelka 0,5L – 10 zł
- Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
- Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
- Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
- Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
- Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej
200 zł od osoby / 7-8h
Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie
Menu:
Przystawka (jedna do wyboru):
- Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka
- Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym
Zupa (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:
- Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
- Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
- Krem ziemniaczano–pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową
Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :
- Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
- Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
- Roladka drobiowa nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
- Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
- Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią
Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:
- Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
- Lody domowe z gorącymi wiśniami
- Waniliowe banoffee z sosem karmelowym
Dania zimne na stołach:
- Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
– schab pieczony w musztardzie francuskiej,
– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
- Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
- Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
- Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
- Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
- Tartaletki z sałatką jarzynową
- Bruschetta z salsą pomidorowo-bazyliową z mozarellą
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
- Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta
Dania gorące podane w bufecie:
Zupa (jedna do wyboru):
- Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
- Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi
II danie:
- Gulasz z szynki wieprzowej z grillowaną papryką i warzywami
- Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
- Domowe pierogi z mięsem i okrasą
- Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Opiekane ziemniaki
- Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami
Napoje:
- Kawa i herbata
- Woda z cytryną
- Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
- Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)
Bufet słodki – bez limitu:
- Szarlotka
- Mini beza z mascarpone i owocami
- 2 rodzaje ciast z kremem
Alkohole:
- Piwo butelka 0,5L – 10 zł
- Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
- Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
- Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
- Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
- Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej
220 zł od osoby / 9-10h
Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie
W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!