Przyjęcia, imprezy i uroczystości

W naszej restauracji przygotujemy dla Państwa  imprezy i przyjęcia okolicznościowe na każdą okazję.
Przyjęcia urodzinowe, imieninowe, z okazji chrzcin, komunii lub każdej innej…

Organizujemy przyjęcia dla Gości zarówno z Olsztyna jak i z dalszych stron. W pensjonacie zapewniamy noclegi dla przyjezdnych uczestników imprezy. Przygotowujemy wszystkie uroczystości – urodziny, imieniny, komunie, chrzciny, spotkania rodzinne, spotkania firmowe oraz wszelkiego rodzaju rocznice i jubileusze. Zarówno dla osób prywatnych jak i Gości biznesowych. Posiadamy dwie nowoczesne, klimatyzowane sale bankietowe wraz z miejscem do tańczenia salę główną mieszczącą do 110 osób oraz salę kominkową dla 50 osób. Możliwość niemal dowolnej aranżacji wnętrz, a także wielokrotnie doceniana kuchnia z tradycyjnymi potrawami Warmii i Mazur w nowoczesnej oprawie, sprawdzają się wyśmienicie na potrzeby różnorodnych uroczystości czy przyjęć lub imprez. Kameralna otulina lasu i rzeki nadają Ziołowej Dolinie dyskrecji, a uczestnikom i organizatorom każdej organizowanej u nas imprezy, spotkania czy przyjęcia, dodają komfortu i pozwalają skupić się wyłącznie na świętowaniu uroczystości. Jednocześnie korzystając z naszego wieloletniego doświadczenia, służymy wszelkimi poradami w zakresie doboru usług oraz wspólnego przygotowania Państwa przyjęcia.

Planują Państwo wyprawić urodziny dla dziecka? Świetnie, zorganizujemy przyjęcie, animacje i całą oprawę.
Może uroczystość z okazji rocznicy ślubu albo przyjęcie z okazji imienin dla znajomych i rodziny? Doskonale, załatwimy wszystko kompleksowo.
A może spotkanie przy grillu i ognisku? -> Biesiada grillowa z ogniskiem

Organizacja imprez, uroczystości i dobrej zabawy to nasza specjalność.


Zorganizujemy każde przyjęcie, imprezę czy ognisko!

Wystarczy skontaktować się z nami i przedstawić swoje oczekiwania. My zajmiemy się resztą…

Oferty organizacji przyjęć w Ziołowej Dolinie

 

Przedstawiamy państwu gotowe, precyzyjnie dobrane oferty organizacji przyjęcia czy imprezy bądź spotkania, różniące się ze względu na przewidywany czas trwania. Nasze propozycje oraz menu są dopasowane i skomponowane w taki sposób, aby każdy z zaproszonych Państwa Gości czuł się usatysfakcjonowany. Uwzględniamy również wszelkiego rodzaju diety w zależności od potrzeb uczestników przyjęcia.
Jednocześnie zapraszamy do kontaktu, celem ustalenia indywidualnych wymagań oraz przedstawienia specjalnie przygotowanej, dostosowanej do oczekiwań oferty.

Przyjęcia okolicznościowe na sali bankietowej

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml :

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową i listkiem bazylii

Danie główne (serwowane –  jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :

  • Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
  • Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Pieczony filet miruny marynowany w ziołach z pieprzem cytrynowym na risotto z pęczaku i warzyw w delikatnym sosie śmietanowo – porowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

Deser (serwowany) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Waniliowe banoffee z sosem karmelowym

 

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
  • Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)

Bufet słodki – 150g/os:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami

Alkohole:

  • Piwo butelka 0,5L – 10 zł
  • Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
  • Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
  • Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
  • Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
  • Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej

 

120 zł od osoby / 1-2h

Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową

Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :

  • Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
  • Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Pieczony filet miruny marynowany w ziołach z pieprzem cytrynowym na risotto z pęczaku i warzyw w delikatnym sosie śmietanowo – porowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

 

Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami
  • Waniliowe banoffee z sosem karmelowym

 

Przekąski zimne na stołach :

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
  • Bruschetta z salsą pomidorowo-bazyliową i mozarellą
  • Tartaletki z sałatką jarzynową
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

 

Danie gorące w formie bufetu:

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
  • Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)

Bufet słodki – 150g/os:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami

Alkohole:

  • Piwo butelka 0,5L – 10 zł
  • Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
  • Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
  • Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
  • Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
  • Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej

 

160 zł od osoby / 3-4h

Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie

Menu:

Przystawka:

  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano-pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :

  • Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
  • Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Roladka drobiowa nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami
  • Waniliowe banoffee z sosem karmelowym

 

Przekąski zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
  • Tartaletki z sałatką jarzynową
  • Bruschetta z salsą pomidorowo-bazyliową z mozarellą
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa:

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą

II danie:

  • Rolada drobiowa faszerowana szparagami w sosie musztardowym
  • Domowe pierogi z mięsem i okrasą
  • Opiekane ziemniaki
  • Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
  • Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)

Bufet słodki – 150g/os:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

Alkohole:

  • Piwo butelka 0,5L – 10 zł
  • Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
  • Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
  • Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
  • Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
  • Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej

 

180 zł od osoby / 5-6h

Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie

Menu:

Przystawka (jedna do wyboru):

  • Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka
  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano–pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :

  • Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
  • Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Roladka drobiowa nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

 

Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami
  • Waniliowe banoffee z sosem karmelowym

Dania zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Tartaletki z sałatką jarzynową
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami pieczarkowymi

II danie:

  • Gulasz z szynki wieprzowej z grillowaną papryką i warzywami
  • Rolada drobiowa faszerowana szparagami w sosie musztardowym
  • Domowe pierogi z mięsem i okrasą
  • Opiekane ziemniaki
  • Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
  • Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)


Bufet słodki – 150g/os:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

Alkohole:

  • Piwo butelka 0,5L – 10 zł
  • Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
  • Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
  • Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
  • Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
  • Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej

 

200 zł od osoby / 7-8h

Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie

Menu:

Przystawka (jedna do wyboru):

  • Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka
  • Pasztet z grzanką z dresingiem malinowo – figowym

Zupa  (serwowana – jedna do wyboru) – 300ml:

  • Rosół domowy z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Krem z dojrzałych pomidorów z pianką śmietankową
  • Krem ziemniaczano–pietruszkowy z serem cheddar i oliwą ziołową

Danie główne (serwowane – jedno do wyboru) – 180g/180g/100g :

  • Grillowany filet drobiowy faszerowany suszonymi pomidorami i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym na maślanym puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem sautè
  • Bitki schabowe duszone z cebulką marynowane w świeżych ziołach w sosie barbecue z babką ziemniaczaną i warzywami korzennymi pieczonymi z masłem czosnkowo-ziołowym
  • Roladka drobiowa nadziewana mozarellą i awokado owinięta bekonem na makaronie grandine z salsą z grillowanych warzyw w sosie serowo-śmietanowym
  • Filet pieczonego sandacza marynowany w ziołach na risotto z pęczaku i warzyw z chipsami z jarmużu w lekkim sosie śmietanowo – cytrynowym
  • Dla dzieci: Polędwiczki drobiowe w złocistej panierce z frytkami i mizerią

 

Deser (serwowany – jeden do wyboru) – 150ml:

  • Mus z brzoskwini i pomarańczy z kawiorem z tapioki
  • Lody domowe z gorącymi wiśniami
  • Waniliowe banoffee z sosem karmelowym

Dania zimne na stołach:

  • Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
    – schab pieczony w musztardzie francuskiej,
    – boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
    – szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
    – roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana pieczarkami z cebulką,
  • Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
  • Śledzie z cebulą w oleju marynowane w świeżym koprze
  • Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
  • Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
  • Tartaletki z sałatką jarzynową
  • Bruschetta z salsą pomidorowo-bazyliową z mozarellą
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta

Dania gorące podane w bufecie:

Zupa (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny warmiński żur z wiejską kiełbasą
  • Bulion z pieczonego buraka z krokietami grzybowymi

II danie:

  • Gulasz z szynki wieprzowej z grillowaną papryką i warzywami
  • Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
  • Domowe pierogi z mięsem i okrasą
  • Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Opiekane ziemniaki
  • Pieczone warzywa z masłem czosnkowym i ziołami

Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Woda z cytryną
  • Soki owocowe – pomarańczowy, jabłkowy
  • Napoje gazowane (PEPSI, MIRINDA, 7UP)


Bufet słodki – bez limitu:

  • Szarlotka
  • Mini beza z mascarpone i owocami
  • 2 rodzaje ciast z kremem

Alkohole:

  • Piwo butelka 0,5L – 10 zł
  • Wino czerwone, białe 0,75L – 60 zł
  • Wódka 0,5L Bols, Bocian – 80 zł
  • Whisky JACK DANIEL’S 0,7L – 180 zł
  • Whisky BALLENTINE’S 0,7L – 120 zł
  • Własny alkohol – 10 zł od osoby dorosłej

 

220 zł od osoby / 9-10h

Dzieci do 10 lat – 50% ceny, dzieci do 3 lat – bezpłatnie

W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt.

kontakt@ziolowa-dolina.pl

+48 89 5239063

+48 696 469 639

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!