Serdecznie zapraszamy na Bal Sylwestrowy 2022/23 do Ziołowej Doliny w Olsztynie!
Nasza restauracja położona jest w przepięknym kameralnym miejscu, pośród urokliwych warmińskich lasów, z dala od miejskiego zgiełku, jednak tylko 9 km od centrum Olsztyna, dzięki czemu mogą Państwo uczestniczyć w najlepszej imprezie sylwestrowej w Olsztynie z zespołem muzycznym.
Bal sylwestrowy rozpoczynamy o godzinie 20:00. W programie przewidziana jest wyjątkowa zabawa przy muzyce na żywo oraz konkursy z nagrodami, a także pokaz fajerwerków oraz zabawa i tańce do samego rana. Największe przeboje, a także najlepsze hity ostatnich lat, zagra zespół HIT Artur Jaworski. Gwarantujemy niezapomniany i pełen atrakcji Bal Sylwestrowy oraz doskonałą zabawę i wyśmienite, niepowtarzalne doznania kulinarne. W menu przewidziane są: przystawka, zupa i danie główne, deser, zimne przekąski oraz dania gorące w bufecie przez całą noc. Dodatkowo napoje gorące – kawa, herbata oraz zimne – gazowane i soki, a także ciasta i owoce. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez uczestników zabawy. Dla Gości chcących zostać z nami do następnego dnia, oferujemy pokoje ze śniadaniem w atrakcyjnej cenie. Bal przewidziany jest dla 100 osób.
Koszt wynosi 340 zł od osoby.
Koszt noclegu w komfortowych pokojach wraz z noworocznym śniadaniem wynosi 100 zł od osoby.
Sylwester z DJ-em na sali kominkowej
Na naszej mniejszej sali przygotowaliśmy ofertę imprezy sylwestrowej poprowadzonej przez doświadczonego DJ-a. Impreza przewidziana jest na 40 osób. Szczególnie polecamy zarezerwowanie całej sali dla wspólnej grupy, co pozwala zorganizować niezapomnianą imprezę sylwestrową w kameralnych warunkach oraz w gronie znajomych, bez przypadkowych osób. W menu podobnie jak na głównej sali będą gorące dania, zimne przystawki, napoje zimne i gorące oraz bufet słodki. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez uczestników zabawy.
Nie pobieramy opłaty za wniesiony alkohol!
Koszt wynosi 340 zł od osoby.
Menu na Bal Sylwestrowy 2022
PRZYSTAWKA
Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka
ZUPA SERWOWANA
Kremowa zupa grzybowa z tymiankiem i chrupiącymi grzankami
DANIE GŁÓWNE SERWOWANE
Medaliony z polędwiczki marynowane w świeżych ziołach zawijane bekonem w sosie grzybowo-śmietanowym na puree z buraczków i chilli z zapiekanką gratin
DESER
Waniliowa panna cotta z musem malinowym i borówkami
BUFET DAŃ GORĄCYCH
Tradycyjne bitki wieprzowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej
Pierogi ruskie z okrasą z boczku i cebulki
Włoskie pulpeciki w sosie pomidorowym z parmezanem i ogrodową bazylią
Ziemniaki opiekane z ziołami
Warzywa z pary z masełkiem czosnkowo-ziołowym
Flaki wołowe po warszawsku z kawałkami wołowiny i warzywami
Bulion z pieczonego buraka z krokietami z kapustą
ZIMNE PRZEKĄSKI
Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
– schab pieczony w musztardzie francuskiej,
– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,
Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
Polędwiczka w cieście francuskim z grillowaną pieczarką
Rollsy z hummusem i warzywami oraz z tuńczykiem i kaparami
Sałatka grecka z serem typu feta
DODATKOWO
Bufet słodki – desery oraz ciasta kremowe
Kawa i herbata
Woda z miętą i cytryną
Napoje gazowane i niegazowane
Toast o północy lampką wina musującego
Rezerwacje:
W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt. Nasz personel udzieli wyczerpujących odpowiedzi i rozwieje wszelkie wątpliwości.