Sylwester

Serdecznie zapraszamy na Bal Sylwestrowy 2023/24 do Ziołowej Doliny w Olsztynie!

 

Nasza restauracja położona jest w przepięknym kameralnym  miejscu, pośród urokliwych warmińskich lasów, z dala od miejskiego zgiełku, jednak tylko 9 km od centrum Olsztyna, dzięki czemu mogą Państwo uczestniczyć w najlepszej imprezie sylwestrowej w Olsztynie z zespołem muzycznym.

Bal sylwestrowy rozpoczynamy o godzinie 20:00. W programie przewidziana jest wyjątkowa zabawa przy muzyce na żywo oraz konkursy z nagrodami, a także pokaz fajerwerków oraz zabawa i tańce do samego rana. Największe przeboje, a także najlepsze hity ostatnich lat, zagra zespół HIT Artur Jaworski. Gwarantujemy niezapomniany i pełen atrakcji Bal Sylwestrowy oraz doskonałą zabawę i wyśmienite, niepowtarzalne doznania kulinarne. W menu przewidziane są: przystawka, zupa i danie główne, deser, zimne przekąski oraz dania gorące w bufecie przez całą noc. Dodatkowo napoje gorące – kawa, herbata oraz zimne – gazowane i soki, a także ciasta i owoce. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez uczestników zabawy. Dla Gości chcących zostać z nami do następnego dnia, oferujemy pokoje ze śniadaniem w atrakcyjnej cenie. Bal przewidziany jest dla 100 osób.

 

Koszt wynosi 350 zł od osoby.

Koszt noclegu w komfortowych pokojach wraz z noworocznym śniadaniem wynosi 100 zł od osoby.

Sylwester z DJ-em na sali kominkowej

 

Na naszej mniejszej sali przygotowaliśmy ofertę imprezy sylwestrowej poprowadzonej przez doświadczonego DJ-a. Impreza przewidziana jest dla 40 osób. Szczególnie polecamy zarezerwowanie całej sali dla wspólnej grupy, co pozwala zorganizować niezapomnianą imprezę sylwestrową w kameralnych warunkach oraz w gronie znajomych, bez przypadkowych osób. W menu podobnie jak na głównej sali będą gorące dania, zimne przystawki, napoje zimne i gorące oraz bufet słodki. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez uczestników zabawy.
Nie pobieramy opłaty za wniesiony alkohol!

Koszt wynosi 350 zł od osoby.

Menu Bal Sylwestrowy 2023

PRZYSTAWKA

Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka

ZUPA SERWOWANA

Kremowa zupa grzybowa z tymiankiem i chrupiącymi grzankami

DANIE GŁÓWNE SERWOWANE

Medaliony z polędwiczki marynowane w świeżych ziołach zawijane bekonem w sosie grzybowo-śmietanowym na puree z buraczków i chilli z zapiekanką gratin

DESER

Waniliowa panna cotta z musem malinowym i borówkami

BUFET DAŃ GORĄCYCH

Tradycyjne bitki wieprzowe marynowane w ziołach w sosie z kolorowego pieprzu
Roladki z kaczki w bekonie z sosem z czerwonego wina i glazurowanej wiśni
Okoń morski na salsie z grillowanych warzyw i czarnej soczewicy
Pierogi z pieczarkami w emulsji pietruszkowej
Pierogi z mięsem i okrasą z boczku i cebulki
Ziemniaki opiekane z ziołami
Warzywa z pary z masełkiem czosnkowo-ziołowym
Bulion z pieczonego buraka z krokietami z kapustą

ZIMNE PRZEKĄSKI

Zestaw mięs pieczonych marynowanych w świeżych ziołach:
– schab pieczony w musztardzie francuskiej,
– boczek pieczony w miodowo – piwnej marynacie,
– szynka tradycyjna pieczona w płatkach czosnku,
– roladka z wiejskiego kurczaka faszerowana figą i suszonymi pomidorami,

Rolada szpinakowa z musem śmietankowym i wędzonym łososiem
Tatar wołowy z cebulą i korniszonem
Polędwiczka w cieście francuskim z grillowaną pieczarką
Rolowany omlet w dwóch smakach: – z hummusem i warzywami, – z tuńczykiem i kaparami
Sałatka grecka z serem typu feta

DODATKOWO

Bufet słodki – ciasta kremowe
Kawa i herbata
Woda z miętą i cytryną
Napoje gazowane i niegazowane
Toast o północy lampką wina musującego

W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt. Nasz personel udzieli wyczerpujących odpowiedzi i rozwieje wszelkie wątpliwości.