Serdecznie zapraszamy na Bal Sylwestrowy 2024/25 do Ziołowej Doliny w Olsztynie!
Nasza restauracja położona jest w przepięknym kameralnym miejscu, pośród urokliwych warmińskich lasów, z dala od miejskiego zgiełku, jednak tylko 9 km od centrum Olsztyna, dzięki czemu mogą Państwo uczestniczyć w najlepszej imprezie sylwestrowej w Olsztynie z zespołem muzycznym.
Bal sylwestrowy rozpoczynamy o godzinie 20:00. W programie przewidziana jest wyjątkowa zabawa przy muzyce na żywo oraz konkursy z nagrodami, a także pokaz fajerwerków oraz zabawa i tańce do samego rana. Największe przeboje, a także najlepsze hity ostatnich lat, zagra zespół HIT Artur Jaworski. Gwarantujemy niezapomniany i pełen atrakcji Bal Sylwestrowy oraz doskonałą zabawę i wyśmienite, niepowtarzalne doznania kulinarne. W menu przewidziane są: przystawka, zupa i danie główne, deser, zimne przekąski oraz dania gorące w bufecie przez całą noc. Dodatkowo napoje gorące – kawa, herbata oraz zimne – gazowane i soki, a także ciasta i owoce. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez uczestników zabawy. Dla Gości chcących zostać z nami do następnego dnia, oferujemy pokoje ze śniadaniem w atrakcyjnej cenie. Bal przewidziany jest dla 100 osób.
Koszt wynosi 380 zł od osoby.
Koszt noclegu w komfortowych pokojach wraz z noworocznym śniadaniem wynosi 100 zł od osoby.
Sylwester z DJ-em na sali kominkowej
Na naszej mniejszej sali przygotowaliśmy ofertę imprezy sylwestrowej poprowadzonej przez doświadczonego DJ-a Andrzeja Pakosza. Impreza przewidziana jest dla 40 osób. Szczególnie polecamy zarezerwowanie całej sali dla wspólnej grupy, co pozwala zorganizować niezapomnianą imprezę sylwestrową w kameralnych warunkach oraz w gronie znajomych, bez przypadkowych osób. W menu podobnie jak na głównej sali będą gorące dania, zimne przystawki, napoje zimne i gorące oraz bufet słodki. Alkohol dostarczany jest we własnym zakresie przez uczestników zabawy.
Nie pobieramy opłaty za wniesiony alkohol!
Koszt wynosi 380 zł od osoby.
Menu sylwestrowe
Przystawka
Tatar z wędzonego łososia na marynowanym carpaccio z ogórka
Zupa
Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i chipsem z salami
Danie główne
Rolada drobiowa zawinięta bekonem marynowana w świeżych ziołach nadziewana mozarellą i wędzoną szynką na puree ziemniaczano-maślanym z duszonymi pieczarkami
Deser
Tiramisu
Zimne przekąski
Patera mięs pieczonych:
- szynka pieczona w płatkach czosnku
- Schab marynowany w majeranku i musztardzie
- Rolowany boczek w miodowo-piwnej marynacie
- Rolada drobiowa z warzywami
Tradycyjny tatar z cebulką i korniszonem
Rolada szpinakowa z serem Philadelphia i rukolą
Sałatka jarzynowa w plastrach szynki
Sałatka Caprese
Sałatka grecka z oliwkami i serem typu Feta
Bufet dań gorących:
Warmiński żur na zakwasie z kiełbasą i boczkiem
Bulion z pieczonego buraka z krokietami z kapustą
Bitki schabowe w sosie z kolorowego pieprzu
Rolada drobiowa faszerowana szparagami w sosie musztardowym
Pierogi z mięsem i okrasą z boczku i cebulki
Pierogi ze szpinakiem w emulsji bazyliowej
Opiekane ziemniaki w ziołach
Pieczone warzywa z masłem czosnkowo-ziołowym
Napoje:
Kawa
Herbata
Napoje gazowane – Pepsi, Mirinda, 7UP
Soki – jabłkowy, pomarańczowy
Woda z miętą i cytryną
Bufet słodki:
Domowa szarlotka z sosem cynamonowym
Mini bezy z mascarpone i owocami
Serniczki z musem malinowym
Ciasta kremowe
Patera owoców sezonowych
Rezerwacje:
W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt. Nasz personel udzieli wyczerpujących odpowiedzi i rozwieje wszelkie wątpliwości.