ZIOŁOWA DOLINA
Krystyna Kozłowska
Wilimowo 10A
11-041 Olsztyn
Rachunek bankowy
94 1930 1611 2400 0407 6953 0001
Familijne Bufety Niedzielne w Ziołowej Dolinie podbijają serca naszych wspaniałych Gości!
Ciekawe, smakowite dania bez ograniczeń, rodzinny lecz również niedzielny i uroczysty nastrój przypadły wszystkim do gustu ku naszej ogromnej uciesze.
Najbliższa niedziela, w godzinach od 13:00 do 16:00 oznaczać będzie niepowtarzalną okazję na spędzenie radosnych i co ważne bardzo smacznych chwil w gronie najbliższych.
The gallery was not found!
Gorąco zapraszamy na długo wyczekiwany (również przez nas) Familijny Bufet Niedzielny w Ziołowej Dolinie
Zapraszamy od 13:00 do 16:00
3 listopada czekać będą na Was przepyszne dania‼️
Już teraz zarezerwujcie swój stolik:
+48 89 5239063
W cenie bufetów przejazdy zaprzęgiem konnym.
Menu na niedzielę 3 listopada 2019:
Dania na ciepło:
Aromatyczna shoarma wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym
Pieczone udka kurczaka w miodzie i ziołach
Kremowa zapiekanka ziemniaczana z szynką i warzywami korzennymi
Pieczony dorsz na warzywach korzennych
Pierogi z mięsem
Pierogi ruskie
Dania dla dzieci:
Pancakes z Nutellą i słonym karmelem
Spaghetti Bolognese
Zupy:
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z grzankami
Z myślą o weganach:
Gołąbki z ziemniakiem i kaszą gryczaną w sosie grzybowym
Dodatki:
Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Surówka z marchwi i jabłek champion
Surówka z białej marynowanej kapusty i papryki
Bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot
Cena: 49 zł/os, dzieci do 12 lat 25 zł, dzieci do 3 lat – bezpłatnie.
Bardzo prosimy o wcześniejszą rezerwację stolików.
Zastanawiacie się na czym polegają nasze bufety? Odpowiedź jest bardzo prosta.
Płacicie tylko raz (po wejściu do restauracji) i możecie częstować się do woli wszystkimi daniami z menu danego dnia
20.10.2019
Dania na ciepło:
Pulpeciki drobiowo-serowe z makaronem i sosem z dojrzewających pomidorów
Tajskie kotleciki rybne z młodą kolendrą na salsie z grillowanych warzyw w sosie sweet chilli
Pieczone żeberka wieprzowe glazurowane sosem barbecue
Spaghetti a’la carbonara
Krokiety z mięsem aromatyzowane grzybami leśnymi
Dania dla dzieci:
Pierogi z wiejskim twarogiem w sosie waniliowo-malinowym
Polędwiczki z kurczaka w złocistej panierce
Zupy:
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Dyniowy krem z grzankami ziołowymi
Z myślą o weganach:
Zielone falafele z sosem tahini
Dodatki:
Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Surówka z marchwi i jabłek champion
Surówka z białej marynowanej kapusty i papryki
Bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot
14.04.2019r
Zupy
Rosół z wiejskiego kurczaka z makaronem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z grzankami
Dania Główne
Mussaka zapiekana z bakłażanów i mięsa wieprzowego
Jambalaya z dojrzałymi pomidorami , indykiem i chorizo
Szwedzkie klopsiki w żurawinowym sosie
Carbonara z wiejskim boczkiem
Pierogi z sandaczem z sosem maślano-cytrynowym
Pyzy z mięsem i okrasą
Pancakes z nutellą i słonym karmelem
Dla Wegan
Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu
Dodatki
Frytki z solą morską
Ziemniaki Puree
Prawdziwie bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot
7.04.2019
Zupy:
Kremowa zupa rybna z pieczonymi pulpecikami
Domowy rosół z kurczaka wiejskiego z makaronem
Dania na ciepło:
Aromatyczna shoarma wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym
Roulé z kurczaka w sosie z mleka kokosowego i curry na salsie z grillowanego ananasa i papryczek chilli
Bogracz węgierski z wołowiną
Roladka rybna z algami morskimi i warzywami w sosie śmietanowo – cytrynowym
Penne w sosie śmietanowo – serowym i młodą bazylią
Pierogi z mięsem
Z myślą o weganach:
Pulpeciki z soczewicy i kaszy jaglanej, w sosie pomidorowym z cukinią.
Dla dzieci:
Pancakes nadziewane nutellą
Dodatki:
Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, i szpinakiem
31.03.2019
Dania na ciepło:
Spaghetti carbonara z wiejskim boczkiem wędzonym
Pieczone żeberka glazurowane sosem barbecue
Saltimbocca z indyka na pieczonych pomidorach
Gołąbki bez zawijania, z młodą kapustą w klasycznym sosie pomidorowym
Pierogi ruskie
Pieczone skrzydełka pikantnej marynacie
Dania dla dzieci:
Zapiekane naleśniki z nutellą i słonym karmelem
Zupy:
Rosół z wiejskiego kurczaka z makaronem
Włoska zupa minestrone (wegańska)
Z myślą o weganach:
Risotto z pęczaku i pieczonych warzyw korzennych
Chrupiący falafel z kalafiora
Dodatki:
Gnocchi verdi – Szpinakowe kopytka z oliwą i serem bursztyn
Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
24.03.2019:
Dania na ciepło:
Pieczone roladki drobiowe z fasolką szparagową i boczkiem w sosie serowo-szczypiorkowym
Mini burgery wołowe z serem cheddar i bekonem podane z chutney z dyni i majonezem z chrzanem
Aromatyczna kofta wieprzowa z warzywami
Lasagne z sosem bolońskim pod beszamelem
Knedle z wiejską kiszoną kapustą i grzybami
Dania dla dzieci:
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowym
Naleśniki z Nutellą
Zupy:
Rosół z wiejskiego kurczaka z domowym makaronem
Kremowa zupa rybna z pulpecikami
Z myślą o weganach:
Pierogi z pieczarkami w sosie cebulowym
Dodatki:
Domowe frytki
Ziemniaczano-maślane puree
Ryż z curry
Mieszanka sałat z sosem vinegrette
Surówka z kiszonych ogórków z cebulą
Surówka z marchewki z jabłkiem champion
Prawdziwie bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot
17.03.2019
Dania na ciepło:
Meksykańskie burrito z mięsem i fasolą?
Czarny makaron z tuńczykiem i młodym szpinakiem
Kurczak curry z marynowaną dynią i żurawiną
Grillowana karkówka marynowana w świeżych ziołach z warzywami
Cepeliny litewskie ze skwarkami i cebulką
Pierogi ruskie z prażoną cebulką
Dania dla dzieci:
Naleśniki z jabłkami
Fileciki drobiowe w chrupiącej panierce
Domowe frytki
Zupy:
Krem z pomidora z ziołowymi grzankami
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Z myślą o weganach:
Gołąbki z ziemniakiem i kaszą gryczaną w sosie grzybowym
Dodatki:
Ryż pilaw
Ziemniaczano-maślane puree
Mieszanka sałat z sosem vinegrette
Surówka z kiszonej kapusty z marchwią i jabłkiem
Surówka z marchwi i jabłek
Bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot
10.03.2019
Dania na ciepło:
Pulpeciki drobiowo-serowe z makaronem i sosem z dojrzewających pomidorów
Krucha tarta z kurkami i szpinakiem
Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym z aromatyczną świeżą pietruszką
Pieczony schab w ziołach z sosem Dijon
Pieczony dorsz na warzywach korzennych
Opiekane ziemniaczki z dipem ziołowo-maślanym
Kluski żelazne – ziemniaczane z wiejskim boczkiem i twarogiem
Pierogi z mięsem i okrasą
Dania dla dzieci:
Pierogi z wiejskim twarogiem w sosie waniliowo-malinowym
Spaghetti Bolognese
Zupy:
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym i mlekiem kokosowym
Z myślą o weganach:
Falafel z kaszy jaglanej i zielonego groszku
Dodatki:
Sałaty na dressingu greckim z chipsami z topinambura oraz marchwi
Birmańska sałatka z pomidorów i chrupiącej sałaty
Surówka z marchwi i jabłek champion
Podkiszana kapusta czerwona z stylu orientalnym z orzechami pinii
Hummus z pomidorami
Hummus z oliwkami
Hummus z ciecierzycy
Bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą
ZIOŁOWA DOLINA
Krystyna Kozłowska
Wilimowo 10A
11-041 Olsztyn
Rachunek bankowy
94 1930 1611 2400 0407 6953 0001
Recepcja:
Informacje i marketing: