Familijny Bufet Niedzielny

Serdecznie zapraszamy Gości na Familijne Bufety niedzielne.

 


Familijne Bufety Niedzielne w Ziołowej Dolinie podbijają serca naszych wspaniałych Gości!

Ciekawe, smakowite dania bez ograniczeń, rodzinny lecz również niedzielny i uroczysty nastrój przypadły wszystkim do gustu ku naszej ogromnej uciesze.
Najbliższa niedziela, w godzinach od 13:00 do 16:00 oznaczać będzie niepowtarzalną okazję na spędzenie radosnych i co ważne bardzo smacznych chwil w gronie najbliższych.

 

The gallery was not found!

 

Gorąco zapraszamy na długo wyczekiwany (również przez nas) Familijny Bufet Niedzielny w Ziołowej Dolinie
Zapraszamy od 13:00 do 16:00
3 listopada czekać będą na Was przepyszne dania‼️
Już teraz zarezerwujcie swój stolik:
+48 89 5239063
W cenie bufetów przejazdy zaprzęgiem konnym.

 


 

Menu na niedzielę 3 listopada 2019:

 

Dania na ciepło:

Aromatyczna shoarma wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym
Pieczone udka kurczaka w miodzie i ziołach
Kremowa zapiekanka ziemniaczana z szynką i warzywami korzennymi
Pieczony dorsz na warzywach korzennych
Pierogi z mięsem
Pierogi ruskie

Dania dla dzieci:

Pancakes z Nutellą i słonym karmelem
Spaghetti Bolognese

Zupy:

Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z grzankami

Z myślą o weganach:

Gołąbki z ziemniakiem i kaszą gryczaną w sosie grzybowym

Dodatki:

Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Surówka z marchwi i jabłek champion
Surówka z białej marynowanej kapusty i papryki

Bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 

Cena: 49 zł/os, dzieci do 12 lat 25 zł, dzieci do 3 lat – bezpłatnie.
Bardzo prosimy o wcześniejszą rezerwację stolików.

Zastanawiacie się na czym polegają nasze bufety? Odpowiedź jest bardzo prosta.
Płacicie tylko raz (po wejściu do restauracji) i możecie częstować się do woli wszystkimi daniami z menu danego dnia

 


20.10.2019

Dania na ciepło:

Pulpeciki drobiowo-serowe z makaronem i sosem z dojrzewających pomidorów
Tajskie kotleciki rybne z młodą kolendrą na salsie z grillowanych warzyw w sosie sweet chilli
Pieczone żeberka wieprzowe glazurowane sosem barbecue
Spaghetti a’la carbonara
Krokiety z mięsem aromatyzowane grzybami leśnymi

Dania dla dzieci:

Pierogi z wiejskim twarogiem w sosie waniliowo-malinowym
Polędwiczki z kurczaka w złocistej panierce

Zupy:

Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Dyniowy krem z grzankami ziołowymi

Z myślą o weganach:

Zielone falafele z sosem tahini

Dodatki:

Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Surówka z marchwi i jabłek champion
Surówka z białej marynowanej kapusty i papryki

Bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot


 

14.04.2019r

 

Zupy

Rosół z wiejskiego kurczaka z makaronem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z grzankami

Dania Główne

Mussaka zapiekana z bakłażanów i mięsa wieprzowego
Jambalaya z dojrzałymi pomidorami , indykiem i chorizo
Szwedzkie klopsiki w żurawinowym sosie
Carbonara z wiejskim boczkiem
Pierogi  z sandaczem z sosem maślano-cytrynowym
Pyzy z mięsem i okrasą
Pancakes z nutellą i słonym karmelem

Dla Wegan 

Makaron ryżowy z warzywami w azjatyckim stylu

Dodatki

Frytki z solą morską
Ziemniaki Puree

Prawdziwie bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 


7.04.2019

Zupy:

Kremowa zupa rybna z pieczonymi pulpecikami
Domowy rosół z kurczaka wiejskiego z makaronem

Dania na ciepło:

Aromatyczna shoarma wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym
Roulé z kurczaka w sosie z mleka kokosowego i curry na salsie z grillowanego ananasa i papryczek chilli
Bogracz węgierski z wołowiną
Roladka rybna z algami morskimi i warzywami w sosie śmietanowo – cytrynowym
Penne w sosie śmietanowo – serowym i młodą bazylią
Pierogi z mięsem

Z myślą o weganach:

Pulpeciki z soczewicy i kaszy jaglanej, w sosie pomidorowym z cukinią.

Dla dzieci:

Pancakes nadziewane nutellą

Dodatki:

Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree
Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, i szpinakiem

 


31.03.2019

Dania na ciepło:
Spaghetti carbonara z wiejskim boczkiem wędzonym
Pieczone żeberka glazurowane sosem barbecue
Saltimbocca z indyka na pieczonych pomidorach
Gołąbki bez zawijania, z młodą kapustą w klasycznym sosie pomidorowym
Pierogi ruskie
Pieczone skrzydełka pikantnej marynacie

Dania dla dzieci:
Zapiekane naleśniki z nutellą i słonym karmelem

Zupy: 
Rosół z wiejskiego kurczaka z makaronem
Włoska zupa minestrone (wegańska)

Z myślą o weganach:
Risotto z pęczaku i pieczonych warzyw korzennych
Chrupiący falafel z kalafiora

Dodatki:
Gnocchi verdi – Szpinakowe kopytka z oliwą i serem bursztyn
Domowe frytki z solą morską
Ziemniaczano-maślane puree

 


 

24.03.2019:

Dania na ciepło:
Pieczone roladki drobiowe z fasolką szparagową i boczkiem w sosie serowo-szczypiorkowym
Mini burgery wołowe z serem cheddar i bekonem podane z chutney z dyni i majonezem z chrzanem
Aromatyczna kofta wieprzowa z warzywami
Lasagne z sosem bolońskim pod beszamelem
Knedle z wiejską kiszoną kapustą i grzybami

Dania dla dzieci:
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowym
Naleśniki z Nutellą

Zupy: 
Rosół z wiejskiego kurczaka z domowym makaronem
Kremowa zupa rybna z pulpecikami

Z myślą o weganach:
Pierogi z pieczarkami w sosie cebulowym

Dodatki:
Domowe frytki
Ziemniaczano-maślane puree
Ryż z curry
Mieszanka sałat z sosem vinegrette
Surówka z kiszonych ogórków z cebulą
Surówka z marchewki z jabłkiem champion

Prawdziwie bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 


17.03.2019

 

Dania na ciepło:
Meksykańskie burrito z mięsem i fasolą?
Czarny makaron z tuńczykiem i młodym szpinakiem
Kurczak curry z marynowaną dynią i żurawiną
Grillowana karkówka marynowana w świeżych ziołach z warzywami
Cepeliny litewskie ze skwarkami i cebulką
Pierogi ruskie z prażoną cebulką

Dania dla dzieci:
Naleśniki z jabłkami
Fileciki drobiowe w chrupiącej panierce
Domowe frytki

Zupy: 
Krem z pomidora z ziołowymi grzankami
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem

Z myślą o weganach:
Gołąbki z ziemniakiem i kaszą gryczaną w sosie grzybowym

Dodatki:
Ryż pilaw
Ziemniaczano-maślane puree
Mieszanka sałat z sosem vinegrette
Surówka z kiszonej kapusty z marchwią i jabłkiem
Surówka z marchwi i jabłek
Bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą oraz kompot

 


10.03.2019


Dania na ciepło:
Pulpeciki drobiowo-serowe z makaronem i sosem z dojrzewających pomidorów
Krucha tarta z kurkami i szpinakiem
Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym z aromatyczną świeżą pietruszką
Pieczony schab w ziołach z sosem Dijon
Pieczony dorsz na warzywach korzennych
Opiekane ziemniaczki z dipem ziołowo-maślanym
Kluski żelazne – ziemniaczane z wiejskim boczkiem i twarogiem
Pierogi z mięsem i okrasą


Dania dla dzieci:
Pierogi z wiejskim twarogiem w sosie waniliowo-malinowym
Spaghetti Bolognese 

Zupy:
Rosół z kurczaka wiejskiego z domowym makaronem
Krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym i mlekiem kokosowym


Z myślą o weganach:
Falafel z kaszy jaglanej i zielonego groszku


Dodatki:
Sałaty na dressingu greckim z chipsami z topinambura oraz marchwi
Birmańska sałatka z pomidorów i chrupiącej sałaty
Surówka z marchwi i jabłek champion
Podkiszana kapusta czerwona z stylu orientalnym z orzechami pinii
Hummus z pomidorami
Hummus z oliwkami
Hummus z ciecierzycy
Bogaty bufet słodkości
Woda z cytryną i miętą

ZNAJDŹ NAS

Gdańsk - 150km (2h) / Warszawa - 220km (3h) / Białystok - 235km (3,5h)

ZIOŁOWA DOLINA

Krystyna Kozłowska

 

Wilimowo 10A

11-041 Olsztyn

 

Rachunek bankowy

94 1930 1611 2400 0407 6953 0001